iPhone Nasıl Sıfırlanır? Komple Fabrika Ayarlarına Dönüş Restore


iphone-sifirlama

Bu işlem neden yapılır? Farzedelim kullanmış olduğunuz iPhone veya iPad’i satmayı düşünüyorsunuz. Ona temiz bir format çekmek istemez misiniz? Yada çok fazla uygulama oyun vs. yüklediniz ve cihazınızın performansının düştüğünü düşünüyorsunuz. Bu gibi durumlarda en güzeli cihazı sıfırlamaktır. Peki gelelim bu işlemin kolay bir anlatımla nasıl yapılacağına:

Bu işlemi yapabilmek için son sürüm iTunes programına, USB bağlantı kablosuna ihtiyacınız olacak.

iTunes Son Sürümü Ücretsiz bilgisayarınıza indirmek için tıklayın.

*** Bu arada bir hatırlatma yapayim. Restore yani sıfırlama işleminden sonra cihazı yine siz kullanacaksanız işleme başlamadan önce mutlaka telefonunuzun yedeğini alınız. Çünkü bu Restore işleminden sonra cihazınızdaki tüm bilgiler sıfırlanacaktır. Eğer daha önce bir yedek almışsanız sıfırlama işleminden sonra yedekten tüm bilgilerinizi tekrar telefonunuza aktarabilirsiniz.

Restore İşlemi yani sıfırlama:

- İlk önce iPhone veya iPad’inizi kapatma düğesine basılı tutarak komple kapatın.

- Cihazınız komple kapandıktan sonra Home tuşu yani alt taraftaki yuvarlak tuşa basılı tutarken bilgisayarınıza bağlı durumdaki USB kablosunu Home tuşundan elinizi çekmeden cihaza takın. (Bu sırada önceden bilgisayarınıza kurmuş olduğunuz iTunes programı açık olmalı)

- Birkaç saniye sonra aşağıdaki resimdeki gibi cihazınızın ekranında usb kablo şeklindeki ikon belirecektir. Bu duruma Recovery mod diyoruz. Eğer işlemi doğru yaptıysanız bu ekranı göreceksiniz.

- Daha sonra bilgisayarınıza baktığınızda iTunes ekranında telefonunuzun tanındığını göreceksiniz. Orada RESTORE (GERİ YÜKLE) yazan yere tıklayıp gerisini iTunes’un halledeceğini göreceksiniz. iTunes son sürüm yazılımın yüklü olup olmadığını kontrol ettikten sonra varsa yeni sürümü indirip cihazınıza son sürüm iOS yükleyip fabrika ayarlarına çevirecektir. Bu işlemin 20-25 dakika kadar süreceğini söylemeliyim. O yüzden sabırlı olmakta fayda var. Zaten işlem srasında telefonun ekranındanda yapılan işlemin ne kadar kaldığını gösteren ibreyle de kontrol edebilirsiniz.

Hiçbir sorunla karşılaşmazsanız ki ben birçok defa denedim ve sorun çıkmadı, iPhone yeniden açıldığında fabrikadan ilk defa çıktığında gelen ekranla karşılaşırsınız. Burada size dil seçeneklerini ve standart ayarlarınız soracaktır.

Dikkat etmemiz gereken önemli bir olay ise cihaz açıldığında size iPhone için yeni bir kullanıcı adı mı açmak istersiniz yoksa varolan hesabınızı mı tanıtmak istersiniz gibi bir soru soruyor. Eğer yeni derseniz cihazı ilk defa kullanacak bir kişi için sıfırdan hesap açmanız gerekmektedir. Diğer seçeneği seçerseniz de eski Apple kimliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecektir. Ardından ise önceden almış olduğunuz yedekten tüm bilgilerinize kavuşabilirsiniz.

Restore olayı bu yani cihazı sıfırlamayı iPhoneOyna ziyaretçileri ile paylaşmak istedim. Umarım işinize yaramıştır. Sorularınızı Soru Cevap bölümünden veya  alt tarafta bulunan hızlı form ile bu yazının altından da paylaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş!

Ferudun Akyol

Ferudun Akyol

Hayatımda oyunsuz bir dönem olmadığını buradan beyan ederim. Bu aralar PC, Xbox One son sürat devam. XboxOne Gamertag: PHERU

Close